Technisch workshop programma Week van de Workshop

Expertise is onze kracht en heeft onze focus. Onze kennis en ervaring geven dan ook graag door aan de markt. In ons Trainingscentrum in Tilburg bieden wij technische workshops voor de vakman die zijn skills wil bijspijkeren. We organiseren regelmatig de Week van de Workshop, waarin onze trainers elke dag klaar staan om de juiste technieken door te geven. Daarnaast kunnen we ons workshop aanbod volledig op maat inrichten voor onze klanten, zélfs op locatie als dat gewenst is.

De Week van de Workshop

Tijdens de Week van de Workshop is elke dag een andere workshop mogelijk. Het programma bestaat uit een vijftal workshops, gericht op productkennis en verwerkingstechnieken, en wordt gegeven door één van onze technisch specialisten. Je maakt kennis met vakgenoten, geniet van een geheel verzorgde lunch en krijgt een rondleiding langs onder andere onze kleurmakerij en magazijn. Alle workshops duren

Onze workshops

1   Algemene producttraining
Tijdens de workshop wordt de volledige workflow van het merk behandeld. Op deze manier leer je omgaan met alle producten binnen het assortiment. Daarnaast worden de laatste innovaties binnen het aanbod besproken, zodat je aan het einde van de dag weer helemaal up to date bent. Deze worskhop is voor de autospuiter, bedrijfsleider, werkplaatschef en voorbewerker.

2  Voorbewerken
De workshop staat volledig in het teken van het voorbewerkingsproces. We nemen je mee in het volledige proces van reinigen, schuren en plamuren tot het aanbrengen van maskeermaterialen en grondverf. Deze workshop is voor de autospuiter, carrosserie medewerker en voorbewerker.

3  Bijtinten
Tijdens de workshop leer je alles op het gebied van kleurmaken. Herkennen van kleur, ontdekken van kleurverschillen en het spectro shading process staan centraal. Naast unikleuren wordt er ook ingegaan op de meer gecompliceerde kleuren. De theoretische kennis wordt direct getoetst in de praktijk. Deze workshop is voor de autospuiter en de kleurmaker.

4   One-day repair/spot repair
In de workshop wordt uitgelegd hoe “kleine” schades in korte tijd, op efficiënte manier kunnen worden hersteld. Na de korte theorie uitleg komen in het praktijkgedeelte de volgende onderdelen aan bod: slim maskeren, licht plaatwerk en spuiten van kleine deelreparaties. Deze workshop is voor de autospuiter, plaatwerker, carrosserie medewerker en voorbewerker.

5   3-Laagssysteem
In deze workshop staat in het teken van het spuiten van een 3-laagssysteem. Van het herkennen en maken van de kleur tot het probleemloos aanbrengen van het systeem. Na deze training is het spuiten van een 3-laagssysteem een fluitje van een cent. Deze workshop is voor de autospuiter en kleurmaker.

Certificaat van deelname

Na afloop van de workshop ontvang je van LKQ Vanesch een officieel bewijs van deelname in de vorm van een certificaat. Dit certificaat behaal je als je:
• een aanwezigheids- of deelnamepercentage van ten minste 80% hebt, of
• als ten minste 80% van het vereiste aantal punten is behaald.

Aanvraagformulier

Wil jij deelnemen aan een workshop?Geef hier jouw gegevens op