GUNIWHEEL in de praktijk

Niet alleen in de schadeherstelbranche is GUNIWHEEL een uitkomst op de werkvloer. GUNIWHEEL kan namelijk in praktijk op veel meer plekken en branches een oplossing bieden voor diverse behoeften.

1) Schadeherstel

GUNIWHEEL verhoogt de productie door het voertuig vrij door het reparatieproces te laten bewegen. GUNIWHEEL wordt rechtstreeks op de wielnaaf gemonteerd en biedt een stabiele basis tijdens het reparatieproces en het vervangen van spatborden en deuren. Omdat het wiel kleiner is dan de meeste OEM wielen, biedt het een makkelijkere toegang bij reparatie, uitdeuken of spuiten van wielkast randen. Met GUNIWHEEL bespaar je ook tijd met het afplakken van wielen en banden en is er geen kans meer op overspray tijdens het lakken.

2) Restauratie

Met GUNIWHEEL is het wachten op wielen en daarmee onnodig bezette bruggen, kriksteunen of andere voertuigsteunen verleden tijd. Met GUNIWHEEL blijven voertuigen mobiel en rijdbaar tijdens het carrosserieproces, zijn er geen meerdere reservebandenrekken meer nodig in de werkplaats en worden er geen onnodige kosten gemaakt door vertragingen in de productie, inefficiënt werken of lange wachttijden. GUNIWHEEL wordt gebruikt als middel om veilig aan voertuigen te kunnen werken en deze volledig mobiel te houden. Uiteindelijk leveren snellere reparaties ook minder tijd voor het inzetten van huurauto’s op.

3) Wielreparatie met GUNIWHEEL

Het reparatieproces op het voertuig kan worden voortgezet terwijl het originele wiel wordt gerepareerd of vervangen. Het voordeel van het gelijktijdig spuiten van auto en wielen is geen extra wachttijd voor de klant. GUNIWHEEL wordt gebruikt als een stabiel alternatief voor kriksteunen en voertuigsteunen. Het voorkomt mogelijke schade aan voertuigen door defecte, onstabiele of slecht geplaatste kriksteunen. Aangezien GUNIWHEEL universeel is hoeft u niet langer het juiste boutpatroon te vinden op een stapel opgeslagen wielen in uw bedrijf. Tenslotte weegt GUNIWHEEL slechts 15,5 kg – aanzienlijk minder dan veel van die “extra banden” waardoor ze veel gemakkelijker te manoeuvreren en op het voertuig te monteren zijn. 

 

4) Berging

Voorkom meer schade aan het voertuig waarvan de wielen ontbreken of gestolen zijn. Met een GUNIWHEEL op zak hoeft u nooit meer te zoeken naar een passend reservewiel met het juiste boutpatroon. GUNIWHEEL 45 is universeel toepasbaar op compacte personenwagens met 4 en 5 punts wielbevestigingen; GUNIWHEEL 56 is geschikt voor grotere personenwagens, bedrijfswagens en SUV’s met 5 en 6 punts wielbevestigingen. Sleepdiensten gebruiken vaak het reservewiel van de auto, maar dat kan slechts voor één ontbrekend wiel ingezet worden. Met GUNIWHEEL kun je meerdere beschadigde wielen vervangen en het voertuig gemakkelijk te bergen.

5) Lange termijn opslag

Maak een einde aan vlakke plekken (flat-spotting) voor aanhangwagens, caravans, campers, oldtimers, legervoertuigen en ander (langdurig) opgeslagen materiaal. Met GUNIWHEEL kun je het opgeslagen voertuig gemakkelijk verplaatsen, ook na een lange periode. Daardoor biedt GUNIWHEEL veel tijdsbesparing in verplaatsen van voertuigen na een langere tijd.