Blog

Autolak spuiten in de zomer? Wij hebben een aantal tips voor je!

Hoe ga je te werk met hoge temperaturen? Lees het hieronder.

Nu de zomer is aangebroken geniet vrijwel iedereen van het warme weer en de zomerse zon. Maar helaas brengt het warme weer ook nadelen met zich mee. Autolak spuiten in de zomer kan namelijk voor een grote problemen zorgen vanwege de hitte. Gelukkig hebben wij een aantal tips voor je op een rij gezet zodat je als autospuiter ook deze zomer het meest efficiënt te werk kan gaan.

Begin in de ochtend met spuiten

De hoogste temperaturen vind je zo rond het middaguur en in de ochtend is het altijd nog beduidend koeler. Mocht je grote spuitopdrachten op de planning hebben staan, doe deze dan in de ochtend. Ook het spuiten van een drielagensysteem of volledige overspuitingen kan je het beste in de ochtend doen.

Controleer de technische informatie!

In het geval van hoge temperaturen in de spuitcabine doe je er goed aan om eerst te controleren of je de juiste verharder en/of verdunner hebt. In de technische informatie staat namelijk of de gekozen verharder en/of verdunner geschikt is om te gebruiken bij hoge temperaturen. Mocht je dat niet doen dan zal de viscositeit van de lak veel lager zijn, bestaat de kans op zakkers en kan het kookblaasjes veroorzaken.

Wees voorzichtig met watergedragen lakken

Luchtvochtigheid en temperatuur hebben veel invloed op het spuiten en drogen van watergedragen basislak systemen zoals Cromax Pro en Standox Blue. Houd deze dus goed in de gaten! Om Cromax Pro en Standox Blue op de juiste manier aan te maken, met de juiste controller/adjuster, raadpleeg Chromaweb of Standowin iQ.

Volledige lichaamsbescherming

Ook al is het ontzettend heet, het dragen van volledige lichaamsbescherming blijft belangrijk. Goede persoonlijke beschermingsmiddelen beschermen je lichaam en gezicht tegen alles wat komt kijken bij het spuiten van auto’s. Waaronder dus gevaarlijke spuitnevel, verfdampen en andere chemische oplosmiddelen. Daarbij is het met het dragen van lichaamsbescherming ook onmogelijk dat je eigen zweetdruppels op de vers gespoten lak zullen vallen.

Perfect Line Premium Spray Overall

Onlangs is de nieuwe Perfect Line Premium Spray Overall verschenen, deze is ideaal om te gebruiken tijdens de zomerse hitte. Naast dat de Perfect Line Premium spuitoverall de maximale bewegingsvrijheid en optimaal draagcomfort biedt, is deze ook gemaakt van ademend materiaal. Hierdoor kan het zweet goed verdampen en kan je lichaam de warmte goed kwijt!

Wil je op de hoogte zijn van al onze nieuwtjes en acties? Bekijk hier het hele overzicht!

Vergelijkbare items